A 24 éves Montana Brownnál gyermekkorában kétszer is a kötőszöveti rák egy igen ritka formáját diagnosztizálták. Az elsőnél csupán 2 éves volt – ekkor a szülei elvitték az Atlanta-i AFLAC Cancer Center-be, ahol egy éven keresztül kapott kemoterápiás kezelést. Ezután boldogan élte gyermekkorát, egészen 15 éves koráig, amikor a rák ismét visszatért.

Ismét kemoterápiát kapott ugyanabban a kórházban, és ezúttal is meggyógyult, azóta pedig teljesen egészséges. A nehéz harcok arra ösztönözték őt, hogy nővér legyen. “Az ápolónők rendkívül szeretetteljesen viselkedtek, gondoskodtak rólam és együttérzőek voltak. A szeretet, amelyet tanúsítottak irántam és a családom iránt, amikor szükségünk volt rájuk, rengeteget segített nekem – mondta Montana a ABC-nek. “Kedvességet, együttérzést és gondoskodást tanultam tőlük, amit én is továbbadhatok munkám során”.

Montana most nővérként dolgozik ugyanabban a kórházban, ahol egykoron kezelték. Úgy véli, hogy a rákkal kapcsolatos személyes tapasztalatai segíthetnek abban, hogy különleges empatikus köteléket hozzon létre a rákkal küzdő gyermekekkel, és reményt adjon számukra.

“Gondolni sem mertem volna, hogy 24 éves koromra valóra válik a legnagyobb álmom – a kórházban dolgozhatok, ahol gyermekként és tinédzserként kezeltek” – írja egy Facebook bejegyzésben. “Elképesztő és fantasztikus, nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen inspiráló szervezetért dolgozhatok!”