Jo-Anne McArthur

Díjnyertes fotósok fogtak össze, hogy felhívják a figyelmet az illegális vadállat-kereskedelemre, mint létező problémára. A fotósorozatban rendkívül erőteljes képek kaptak helyet.

Az illegális vadállat-kereskedelem az egyik leggyakrabban elkövetett bűncselekmény a világon, az emberkereskedelem, a drogterjesztés és a fegyverkereskedelem mellett. A fotósok minél több ember figyelmét fel szeretnék hívni, mekkora problémáról is van szó, és hogy nem teszünk eleget ellene. “A legtöbb ember nem is tudja, mi történik a bolygónkon. Még mindig megállíthatjuk ezt a szörnyűséget”- állítja Brent Stirton fotós, aki részt vett a projektben.

A kezdeményezőknek egyébként három fő célja van. Először is a fotókat könyv formájában is kiadják 2018 májusában. Mandarinul is megjelenik majd Kínában, amely értékes hozzájárulást jelenthet a fogyasztókkal folytatott konstruktív párbeszédhez. Végül pedig azt remélik, hogy a könyv bevételeiből olyan jótékonysági szervezeteket tudnak támogatni, akik az illegális vadkereskedelem ellen küzdenek.

Adrian Steirn

Egy nő, aki a Zimbabwéban létrehozott csak nőkből álló vadállat-kereskedelem ellen küzdő őrség egyik tagja. Úgy teljesít szolgálatot, hogy közben anya is.

Brent Stirton

Önkéntes ölel át egy megárvult rinocéroszt, akinek édesanyját orvvadászok gyilkolták meg, őt magát pedig hiénák támadtak meg.

Jo-Anne McArthur

Egy gorilla utazik gondozója ölében – egy árva majmoknak létrehozott rezervátumba tartanak.

Charlie Hamilton James

2016 áprilisában 106 tonnányi elefántcsontot égettek el Kenyában, hogy megelőzzék eladásukat.

Chris Packham

Egy gondozó kiskora óta neveli ezt az árva afrikai elefántot.

Karl Ammann

Árva gorillabébi, aki egy kameruni húspiacon azt “várta”, hogy megvegyék. A fotós megvette, és egy menhelyre szállította, de az állat így is életét vesztette.

Neil Aldridge

Thandi, nőstény rinocérosz szarvát orvvadászok vágták le fejéről.

Olly & Suzi

Tony Fitzjohn vadvédő, aki a Jipe nevű árva oroszlánt kiskorától kezdve nevelte. Három évvel később visszaengedte a vadonba. Jipe beilleszkedett a vadvilágba, kölykei is voltak, ám nem sokkal a fotó elkészülte után orvvadászok megölték.

Bruno D’Amicis

Sivatagi rókákat házi kedvencként tartanak. Ez a három hónapos kölyök egy piacon “várja”, hogy megvegyék.

Charlie Hamilton James

Amazóniai esőerdő maradékai Brazíliában, amit szarvasmarha-tenyésztés miatt gyújtottak fel.