Forrás

Ray Villafane különleges kapcsolata a sütőtökökkel igen korán kezdődött. Szegény családban született, ezért gyermekkorában a játékait saját maga készítette el fából. Családja egyre nehezebb helyzetbe került, így kénytelen volt felhagyni a fa használatával, mivel az a téli tüzeléshez kellett, hogy ne fagyjanak meg. Mivel az összes játékát eltüzelték, Ray sütőtököket kezdett el kifaragni, de valami egészen zseniális módon.

A férfi tanulmányai során számos elismerést kapott tanáraitól – 1991-ben végzett a New York-i Vizuális Művészeti Iskolában. Később a Bellaire-i Michigan School-ban tanított, ott mindig ő felelt a halloweeni dekorációért. A gyerekek annyira szerették, hogy folyamatosan hozták neki a sütőtököket, Ray fantasztikusabbnál fantasztikusabb lámpásokat kreált.

A művész megmutatta már képességeit a tévében is; a Food Network’s Challenge Show-jában elkápráztatta a közönséget, mely után annyira népszerűek lettek művei, hogy ott kellett hagynia tanári hivatását, hogy teljes munkaidőben faraghasson. Ray a The CBS Evening News-ban is szerepelt már, 2010-ben pedig meghívást kapott a Fehér Házba, ahol az ő tökét állították ki.

Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás
Forrás