Forrás

A Piala Inc. nevű japán vállalat kreatívan próbálja leszoktatni alkalmazottait a dohányzásról: évente hat plusz szabadnapot ad a nem dohányzó dolgozóinak. A tokiói székhelyű szervezet szeptemberben kezdte új politikáját, amelynek a lényege, hogy a meg nem tartott cigiszüneteket díjazza – amelyek átlagban 15 percet vesznek el a munkaidőből.

A cég székhelye az egyik tokiói irodaház 29. emeletén található. Bárki, aki dohányozni akar, le kell mennie az alaksorba – az ilyen utak 15 percet vesznek igénybe.

“Az egyik nem dohányzó alkalmazottunk az év elején üzent a cég vezetőségének, hogy a sok cigiszünet rengeteg problémát okoz” – mondta Hirotaka Matsushima, a cég szóvivője a The Telegraphnak. “A vezérigazgató tudomásul vette a panaszt, és egyet is értett vele, így a nemdohányzóknak extra szabadságot biztosított.”

A vállalat 120 alkalmazottjából már 30-an döntöttek úgy, hogy lemondanak a cigizésről, és inkább plusz hat napra szabadságra mennek. A vállalat arra szeretné ösztönözni munkavállalóit, hogy szokjanak le a dohányzásról.