Forrás

Számos olyan dolgot csinálunk nap mind nap, ami valójában illegális. Néhány embernek persze fogalma sincs arról, hogy ezek a tevékenységek törvényt sértenek; egyesek viszont tisztában vannak vele, mégsem érdekli őket, ugyanis nem hiszik, hogy valaha lebuknának.

A következő dolgokról nem biztos, hogy tudtad, hogy törvénybe ütköznek, az viszont valószínű, hogy minden nap elköveted őket.

torrentezés

Forrás

Eddig, ha bármilyen zenét, filmet, vagy szoftvert letöltöttél, törvényt sértettél, hiszen, nem fizettél az adott termékért.

Más WI-FI-hálózatára felcsatlakozni

Forrás

Tilos más WI-FI-hálózatára rácsatlakozni, akkor is, ha nincs levédve jelszóval, hiszen azért a szolgáltatásért szintén nem fizettél. Volt már arra példa, hogy valakit ezért megbüntettek!

Az interneten való eladás adózás nélkül

Forrás

Valószínűleg sok mindent eladtál már a neten. De azzal tisztában vagy, hogy a bevételeid után adóznod kell?

Hamis nevek használata online

Forrás

Az emberek néha hamis azonosítókat hoznak létre, hamis neveket használnak, ami teljesen illegális.

Online nézni filmeket, sorozatokat, tévé-műsorokat

Forrás

Biztos, hogy néztél már online sorozatokat vagy filmeket. Nos ez szintén teljesen illegális, hiszen megint csak nem fizettél az adott termékért.

Megenni valamit egy boltban, mielőtt kifizetnénk

Forrás

Sokan megkóstolják az ételeket a boltokban, mielőtt megvennék azokat. Nos ennek nem nagyon örülnek, szóval ha lebuksz, bajod is származhat ebből.

szerzői jog által védett tartalom használata

Forrás

Az interneten rengeteg kép elérhető, viszont a legtöbb szerzői joggal rendelkezik, ezért tilos ezeket felhasználni a szerző beleegyezése nélkül.

Telefonozás, chatelés vezetés közben

Forrás

A vezetés közbeni telefonálás chatelés, Facebookozás rengeteg balesetet okoz. Még ha nagyon tapasztalt sofőr vagy, akkor is könnyedén nagy bajba kerülhetsz. Na és persze a törvény is bünteti.

Szociális média használata kiskorúaknak

Forrás

Általánosságban elmondható, hogy ha 13 évesnél fiatalabb vagy, akkor nem használhatod a közösségi médiát. Egyesek megkövetelik, hogy még idősebb legyél.