Forrás

Gyermekkorunkban a legtöbb dolgot a szüleinktől tanultunk meg, vagy a felnőttektől lestük el, ők hogyan csinálják – leutánoztuk őket. Csak van egy kis probléma: egyáltalán nem biztos, hogy ők jól csinálták azt, amit megtanultunk tőlük.

9 olyan mindennapi dolgot mutatunk, amit nagy valószínűséggel eddig rosszul csináltál – most fényt derítünk arra, hogyan is kell valójában…

A kormány fogása vezetés közben

Forrás

Létfontosságú, hogy egy tanuló vezető megtanulja a kormány helyes fogását, mivel az megmenthet a balesetektől. A legbiztonságosabb, ha úgy fogod a kormányt, ahogy a fenti képen is látható.

WC-ülőke pozíciója

Forrás

A WC fedelét mindig le kell csukni, mielőtt lehúzod, mivel a lefolyó víz, ahogy kavarog, könnyedén beszennyezheti az ülőkét különböző nem odaillő dolgokkal. Ha mégsem csukod le, célszerű lefertőtleníteni minden használat után.

Dezodor használata

Forrás

Reggel zuhanyzás után nem túl okos dolog dezodort használni, mivel a dezodor bejut a verejtékcsatornákba, és eltömíti őket, ezáltal még jobban fogsz izzadni. A legjobb megoldás, ha este, lefekvés előtt kened be a hónaljad, mivel ilyenkor a legszárazabb (persze, ha ne előtte fürödtél).

Rendezetlen fiókok

Forrás

A legjobb módja annak, hogy helyet spórolj, na meg elkerüld a ruhák összegyűrődését, ha összecsavarod, és úgy teszed be őket a fiókokba.

Köhögés/tüsszentés

Forrás

Gyerekkorunkban azt tanították, hogy mindig tegyük a szánk elé a kezünket, ha köhögünk vagy tüsszentünk, ám ez igen rossz megoldás, hiszen így a kezünk tele lesz bacilusokkal. A kezünkkel meg egy csomó tárgyat megfogunk, így könnyedén megfertőzhetünk másokat is.

Ezért a legjobb, ha a könyökhajlatodba tüsszentesz.

Turmixgép tisztítása

Forrás/Forrás

Ne sikáld a turmixgépet különböző rongyokkal – teljesen felesleges. Csupán önts bele egy kis vizet és mosogatószert, majd kapcsold be!

Alvó pozíció

Forrás

Ha sokat alszol hason fekve, a gerinced bánja – a legtöbb gerincferdülésnek ez is okozója. A gerincfájdalmak pedig stresszt és kialvatlanságot okozhatna. Éppen ezért a legjobb, ha a hátadon fekszel – ez a a legjobb a gerincednek és a nyakadnak.

A számítógép billentyűzet elhelyezése

Forrás

A bal képen látható szög azért nem jó, mert ha így gépelünk, tönkremehetnek a csuklónkban lévő ízületek. Ezért érdemes vízszintes pozícióba helyezni a billentyűzetünket.

Nadrág felhelyezése vállfára

Forrás

A legjobb módja, hogy a szekrényben ne gyűrődjön össze a nadrágod, ha egy papírkéztörlő gurigáját rárakod egy vállfára, arra pedig a nadrágodat. Ugye, milyen ötletes?